16 januar 2010, aften
Her til aften blev jeg påmindet om hvor lækre ristede kikærter er! De brændte på af en fejl og VUPTI en lækker snack! Til aftensmad (lidt sent indtaget, omkring 20.00) fik jeg en gryde af en slags. Bestående af en bund på svitset persillebladstænger, champignon og en juice af hvidløg, citron og lidt krydderier som timian og peber. Derefter kastede jeg rester fra i middags – stegte gulerødder og blomkål, med chili, cayenne, kanel og masser af nødder og rosiner. Sidst droppede jeg en dåse flåede tomater i gryden. Wola... lækkert, lækkert. Til det drak jeg hvidløgs/citron juicen halvdelen kold, den anden halvdel varm med lidt Vogel buljong. Mums. Varmende og sundt. Også en del tørret ingefær... Dertil vil jeg kommentere at jeg er begyndt at bruge meget kanel i maden. Generelt.
8 februar 2010, Middag kl. 14.00
Gulerødder revet med en kartoffelskræller – så det ligner tagliatelle pasta – med ruccula, bladpersille og frisk broccoli. Denne salat blander jeg med en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, rosiner og frisk hakket koriander.
Til dette laver jeg en dressing af rødbeder, frisk fennikel, ingefær, citronsaft. Dette blendes, dertil kommer koldpresset olivenolie, kvark, kanel, tørret chili, muskat, pebermix med spidskommen og korianderfrø og sellerisalt, miks det hele igen – fyld på med væske indtil dressingen får den ønskede konsistens (jeg kan godt li’ det tykt og cremet). Til sidst blander jeg det med hakkede tørrede abrikoser (økologiske og ikke svovlede) for at få sødme. Kan man ikke li smagen af abrikos kan man også bruget andet sødemiddel; honning f.eks – vær dog opmærksom på at honning ofte smager meget igennem. Dressingen kan godt blive lidt stærk – ta derfor ingefær, peber og chili efter smag og udholdenhed. Prøv dig frem helt enkelt!
Jeg hælder dressingen over salaten i en skål og topper med gomasio og knuste hørfrø. Vil jeg have mere salt bruger jeg tamari – og når det er luxus en koldpresset olivenolie og basilikumblade på toppen. Og flot ser det ud, med den grøn/orange salat fyldt med den lyserøde/lilla dressing!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv vad du vill men visa alltid respekt.